blago nama

blago nama što nismo u Evropskoj Uniji - nastavak

dadada | 21 Septembar, 2008 16:48

Nastavak spiska: Šta to Srbi imadu, a drugi ne imadu
8. Bacanje smeća svud’ naokolo
Ova je igra vrlo jednostavna za igranje i primetila sam da je u poslednjih nekoliko godina izuzetno popularna u Srbiji.
Igra se vrlo lako: potrebna su dva igrača ( jedan bi trebalo da ima položen vozački ispit za kamion) i gomila smeća.
Može da se igra noću ili usred bela dana, nema velike razlike, s’ tim da ako se igra danju izazov je još veći, pošto danju možete da si obezbedite i publiku. Publika je obično nenametljiva i pravi se da se njih to što radite ne tiče, a ako se neko ipak umeša i počne da vam kvari igru, možete jednostavno da ga zatrpate smećem i napravitie krst od dve plastične flaše.
Nek mu je lak šut i neka ga federi iz starog dušeka ne bodu.
Ako ste u ovoj igri početnik i ne možete da obezbedite kamion za veću količinu smeća, savetujem vam da počnete tako što ćete obično kućno đubre odneti u park i ostaviti ga tamo. Bilo gde u blizini dečijeg igrališta je odgovarajuće.
9. Ogovaranje
Uf što to volim! Volim kada se nađem sa svojim najboljim prijateljima pa sednemo i opletemo po svima i svakome. O svakome se ponešto da reći, a što vam je osoba koju ćete ogovarati bliža i sa što više informacija raspolažete, to je ogovaranje sočnije.
U svakom slučaju, što je neko bolji, lepši i pametniji od nas to ga je slađe ogovarati.
Sećam se jednom prilikom kada smo se ja i moje tri najbolje drugarice našle na kafi. Sele mi tako i mogu vam reći da nismo znale odakle da počnemo razgovor, pošto smo sve četiri bile na okupu.
Tako smo sedele ne progovarajući ni reči dok jedna od ove tri nije morala u WC. Kako je ona zamakla, a nas tri opletosmo po njoj: Jeste joj videli guzicu, ja sam čula da je u vezi sa svojim direktorom pa joj je od toga guzica tolika, a je l’ ste čule da je u vezi i sa ostatkom firme, baš i izgleda kao laka ženska kada se tako našminka, a onaj njen glupavi momak misli da joj je jedini...
Tu smo morale da prekinemo razgovor pošto se vratila. Posle još petnaestak minuta ćutanja, druga moja najbolja drugarica ode u WC, te opletosmo i po njoj: Vidi joj nogu kao u Šestića, ali noge joj još i nisu toliko loše kakva joj je boja kose, ali bolje da joj ništa ne govorimo kada se njoj toliko sviđa, a je l’ ste čule da je u poslednje vreme puno pije, to mora da je povukla na tatu i mamu, i je l’ ste čule da su joj svi u porodici alkoholičari, a onaj njen jado od muža misli da se ona tetura tako zato što ima epilepsiju...
Tu se i ona vratila, pa smo opet zaćutale i osmehivale se jedna drugoj. Ova treća drugarica, videlo se da joj se ide u WC, a da se zbog nečega ustručava da ode, međutim priroda bi jača od nje pa ona posle nekog vremena otrča, a mi jedva dočekasmo: Je l’ ste videle kako se ugojila, kao sada hoće na dijetu, kao da će joj to nešto vredeti, a je l’ ste čule da ona hoće da ukrade, to joj je od oca, ona kaže da joj je otac u Nemačkoj, ali ja mislim da je u stvari u zatvoru, geni su čudo, a onaj njen blentavi momak misli da je poštena, e samo da zna...
Pa se i ona vratila.
Posle nekoliko minuta sam i ja otišla u WC, ali sam sigurna da me nisu ogovarale, ipak, to su moje najbolje drugarice i one nikada ne bi pričale ružno o meni.
Mora da se ono: masna kosa i šmrljavi muž, što sam čula kada sam odlazila od stola, odnosilo na konobaricu.
10.Sklapanje poslova u kafani
U kafanu se ide u pratnji sekretarice, naravno na dve noge i smatra se da je sastanak uspeo ako se izadje četvoronoške, ali u zagrljaju sa poslovnim partnerom. Ovo je jedan komplikovan zahvat, ali dugogodišnje vežbanje vas posle nekog vremena učini maherom.
Sekretarica koju povedete u kafanu služi da vam pravi špricer, da vas sutra ujutro potseti kako se zovete i čime se bavite u životu, da li ste oženjeni ili ne, da li imate dece i kako se ona zovu i da vam organizuje rehabilitaciju ako je poslovni sastanak izuzetno uspeo.
Za ovakvo sastančenje je poželjno da se nalazite na što višoj funkciji i da potpisujete na primer ugovor o izgradnji autoputa ili o prodaju NIS-a, o ulasku na belu šengen listu ili uvođenju novih pasoša i ličnih karti.
Smatra se da su pregovori konačno završeni kada svi pregovarači počnu da osećaju znake trovanja ili ciroze jetre.
Ako slučajno ispadne da auto puta neće biti, da NIS nije moguće prodati, da na belu šengen listu neće da nas prime, a da je izdavanje novih pasoša i ličnih karti doživelo krah, uvek možete okriviti sekretaricu da vam je pravila loš špricer.
Možete primetiti, da od kada je uveden ovakav vid poslovanja, da Srbija prosperira na svim poljima.
Ovime ja završavam svoj post i spisak.
Ko ima još šta da dopiše, samo napred.
Mene nažalost neće biti nedelju dana na ovim stranicama, jerbo idem da đuskam sa Madonom na bini... već ćete me videti na dnevniku.
Čim se vrnem, pišemo se ponovo, a do tada ljubim vas u oko.
A ti Evropo... možeš samo da nam zavidiš.

Komentari

Re: blago nama što nismo u Evropskoj Uniji - nastavak

mladiluk | 21/09/2008, 17:30

Pa je l' nema nigdje bliže nekakav cirkus nego moraš čak do Crne Gore? :)

Re: blago nama što nismo u Evropskoj Uniji - nastavak

ostrvosnova | 21/09/2008, 21:46

Jako mi se svidja tvoj stil...
Voleo bih i taj roman da procitam :)

Ma da

dadada | 22/09/2008, 07:39

Znam daleko je CG...a najcudnije je sto nisam ni pravi Madonin fan...ma bice da je to neka mazohisticka crta u meni :)
a sto se romana tice, pa i ja bih volela da ga procita sto vise ljudi. to se sporazumeva :)
jeste u mom stilu (ako takvo sta postoji) jedino sto nije sav sastavljen od zezanja kao sto su postovi. Imam cak i neke likove kojima se kojesta desava :). A, ako ga budete trazili ima ga svugde negde po knjizarama. Ovo je link gde mozete malo procitati o njemu :) http://www.poslovnazena.biz/stil-zivota/biti-bolji-2-2131
Ljubim vas bas

Madonna

Dragan Ugljevičanin | 25/09/2008, 23:42

Vec vidim da je prvi sledeci tekst
BLAGO NAMA PA NAS JE MADONA ZAOBISLA

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb