blago nama

blago nama sa crnom rupom

dadada | 12 Septembar, 2008 10:16

Nisam potpuno sigurna kako su oni naučnici zamislili da zaukaju dva atoma u tom njihovom akcelatoru pa da ih puste da se sudare i da onda iz toga dobiju efekat sličan raspadu zvezde.
Pod jedan, koliko se ja razumem u atome, oni ne poseduju intelektualnu sposobnost da izazovu raspad jednog fudbalskog kluba, a pod dva, koji bi uopšte bio njihov interes u tome. Kako su ti naučnici zamislili da motivišu dva atoma da organizuju raspad jednog nacionalnog tima ( mada su one prošle nagovorili nekako da naprave svoju bombu) i zašto su se još jednom okomili na Srbiju, te dve stvari mi nikada neće biti jasne.
Nekako bih razumela zašto je ceo svet digao toliku dževu oko svega toga, da su naučnici rekli da će taj njihov eksperiment da izazove efekat sličan raspadu Mančester Junajteda ili Real Madrida, ali po svemu sudeći ovo je još jedna u nizu zavera protiv Srbije.
U svakom slučaju, šta god da im je cilj, imaju veoma lošu polaznu osnovu.
Oni su dakle rekli da će u taj njihov akcelator da strpaju dva atoma, da ih zaukaju brzinom od 47000 krugova u sekundi i da ih onda sudare. Uglavnom ,oni tvrde da će im za kraj tog eksperimenta trebati 15 godina, da shvate kako se to zvezda raspala. Od svega, biće da su pogodili jedino vremenski period koji je bio potreban za raspad tada najačeg kluba u zemlji.
U svakom slučaju, po meni, bolje bi im bilo da stave u taj svoj akcelator Dragana Džajića, Cvetkovića i Stojkovića, prvi tim crvene zvezde, još nekoliko fudbalskih funkcionera i daju im nešto para pa da onda vide šta će se dogoditi.
Mogu čak i da ih zaukaju kroz taj akcelator, mada ne vidim koja je svrha toga. Jedino što bi bilo beskrajno zabavno čuti ih šta imaju da kažu i kako izgledaju posle četrdesetšestohiljaditog kruga. To bi trebalo snimiti za sledeći insajder.
U svakom slučaju verujem da bi oni sigurno bolje obavili taj posao oko raspada zvezde od dva atoma ( motivacija je čudo, kažem vam), i ne sumnjam da bi posao bio toliko profesionalno obavljen da bi od kluba ostala samo crna rupa.
No, meni i dalje nije jasno zašto je svet digao toliku frku oko toga.
Kažu doduše da će ta crna rupa koja će nastati posle raspada zvezde možda sve da nas proguta, ali to mi nema nikakve logike. Ja sam na primer izraziti antitalenat za fudbal, a mog muža boli koleno te ne verujem da bi Džaja i njegova mala družina imali od naše prodaje preterane koristi, a da ne pričam o ovim penzionerima po parku koji mi ne deluju baš kao da jedva čekaju da istrče na teren. Mislim, gde bi im tu bila računica...ili bi oni našli računicu.
E sad, vrhunac svake gluposti i stvar koja me najviše zbunjuje u celoj toj priči je nešto što sam juče čula na radiju. Naučnici tvrde, između ostalog, da je od raspada zvezde nastala čitava vasiona. I mi i vi i partizanovci.
Kako to sada da protumačim? Da li smo svi mi pomalo Džaja ili smo svi mi pomalo njegova deca i da li mi to daje za pravo da tražim svoj deo nasledstva od njega? Moraću o ovome još malo da se raspitam kod nekog pravnog lica.
Kako god, naučnici su otpočeli taj svoj projekat što znači da će Brankica za petnaest godina da snima rimejk Insajdera, ako i nju ne proguta crna rupa pa u to vreme ne bude uspešno gradila svoju fudbalsku karijeru na Filipinima, a Džaja zbog tog transfera zadovoljno trljao ruke.
U svakom slučaju, dok se ne razjasni ova misterija, ja bih imala nekoliko pitanja za vas: Odgovori na pitanja nisu obavezni ali kako se nađoh sva zbunjena u ovoj crnorupnoj zavrzlami, molila bih vas da mi pomognete da se konsolidujem. Dakle:
1. Od kog zvezdinog funkcionera bi ste vi voleli da ste nastali?
2. Sa kojim igračem bi ste voleli da se taj funkcioner upario, da bi ste vi nastali...mislim, pretpostavljam da bi ste voleli da imate i tatu i mamu.
3. A vaš kućni ljubimac, od koga bi voleli da je nastao?
4. Da li bi ste voleli da igrate sa mamom u istom klubu?
5. Da li vam se čini nehumano da vas tata proda?
6. A da vam proda mamu?
7. A da li vam se čini nehumano da vas tata proda i da onda još zadrži svu lovu za sebe?
8. E pa u tom slučaju, ko vas šljivi, idite se žalite mami... naravno ako igrate u istom klubu

Komentari

blago nama sa crnom rupom

pisac | 12/09/2008, 10:32

Neznam gde nalazis ovoliku inspiraciju ali tekstovi su ti zaista neverovatni samo tako nastavi

Re: blago nama sa crnom rupom

_ | 12/09/2008, 10:34

Blago nama! Super blog.

Re: blago nama sa crnom rupom

principessa78 | 12/09/2008, 13:02

Svaka cast za inspiraciju i mastu.Ali,to sam ti vec rekla.
Mnogo mi se svidjaju tvoji tekstovi.
Sad cu zvucati skroz banalno (i u skoro nikakvoj vezi sa pricom) ali ja bih voljela igrati u istom klubu sa Markesom.Sigurna sam da bi se djeci svidio izbor muskog im roditelja.A kad nas sve skupa proguta ta crna rupa,ja bih voljela da nas ponovo izbaci negdje na Karibima (do tada ce naucnici garant ukapirati kako se zaustavljaju uragani).
Evo,sad gotovo prizeljkujem taj istorijski sudar:)

Re: blago nama sa crnom rupom

domacica | 12/09/2008, 13:06

nadam se da su pitanja bila retorička.
iz prostog razloga što odgovore ne znam.
ali znam da mi se post jako dopao, iako mi fudbal, mada navijam za zvezdu, nije u domenu interesovanja.
Prijatno!

Dragi moji

dadada | 12/09/2008, 20:58

dadada

Bas sam vesela sto se zabavljate uz moje postove.

To mi i jeste namera.
Eto, neko mudro ybori a neko vas fino zabavlja
Ljubim vas u obraz

B-)

Sara | 14/09/2008, 11:17

A Michael Scofield nema nikakve veze sa citavom frkom!? :(
He he...

Super...

Dragana | 15/05/2009, 14:26

Baš sam oduševljena što sam slučajno zalutala ovdje... Knjigu "Biti bolji" nisam pročitala, ali nadam se da ću uskoro.
Pozdrav iz Banjaluke i sretno u daljem radu i životu!

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb